Нам без книг ніяк не можна! Читання - ось найкраще вчення! Хто багато читає, той багато знає!

понеділок, 26 лютого 2018 р.

20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні


Матусю, пам’ятай мене живого,

Бо навіть спам’ятатися не встиг,

Від кулі снайпера мені чужого

Я наймолодший з тих, хто в землю ліг…

Світлана Бояркевич


18 – 20 лютого чотири роки тому сталися найтрагічніші події Революції Гідності – снайпери відкрили прицільний вогонь по майданівцях. Загалом у протистоянні з атинародним режимом загинуло понад 100 осіб. Образно ми називаємо їх Героями Небесної Сотні.

Пам’ятний день на їхню честь установлено Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Ця назва увічнена в найменуваннях вулиць, державній нагороді. Їм присвячено Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції гідності.

Наймолодшим Героєм Небесної Сотні був Назар Войтович з Тернопільщини.  19 лютого 2014 року він вперше вирушив на київський Майдан. 20-го – життя 17-річного хлопця забрала куля снайпера. На батьківській хаті залишилася створена Назаром мозаїка – калина.

Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

Зустрічі на замовлення адміністрації шкіл мікрорайону до дня вшанування пам’яті героїв провели співробітники бібліотеки.

 


Ранкова лінійка пройшла 23 лютого у ОЗОШ №95 для учнів 2-3 класів  
 

 
 
 
 
 
26 лютого у бібліотеці для учнів ОЗОШ №110, 6-А класу


 
 
 


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар