Нам без книг ніяк не можна! Читання - ось найкраще вчення! Хто багато читає, той багато знає!

четвер, 17 червня 2021 р.

День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

 

«Пам'ять потрібна не мертвим.

Пам'ять потрібна живим!»

 

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей, є приклад істинної мужності та патріотизму для сучасників. Друга світова війна забрала життя багатьох мільйонів людей і змінила безліч людських доль. Це трагічна сторінка в історії людства. Напевно, саме тому, перший день її початку назавжди залишився в пам’яті очевидців і досі не дає спокою нікому.

Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам'ятники та обеліски.

На своє свято, призначене цієї даті, відпочивальники літнього табору ОЗОШ №45 запросили бібліотекарів філії №24.




Немає коментарів:

Дописати коментар