Про
важливість раціонального харчування чули усі. Але варто копнути глибше і стає
ясно, що крім цього основного твердження мало хто з нас володіє вичерпною
інформацією про те.
Здоров’я
– це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш,
коли його стає менше, або коли його втрачаєш. Враховуючи, що наші хвороби
пов’язані з тим, що ми їмо, не варто нехтувати здоровим харчуванням. Здорове
харчування - користь для всього організму. Намагайтеся слідувати йому регулярно
і тоді ви на довго залишитеся молодими, красивими і, що найважливіше,
здоровими!
Існує багато факторів, які впливають на наші
стереотипи харчування. Деякі з них ви можете контролювати, інші не підкоряються
нашому контролю. На нашій зустрічі з відпочиваючими у таборі ЗОШ№45 з’ясували
закони харчування і використання їх в формуванні індивідуального стилю харчової
поведінки. А ще дізналися дивовижні факти про корисні продукти:
·
Моркву
спочатку вирощували не заради солодкого кореня, а для отримання ароматних зерен
і зелені, які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід
вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці, наприклад, виробляють і
продають морквяний джем.
·
У полуниці
більше вітаміну С, ніж в апельсині . А в петрушці і в солодкому перці – ще
більше.
·
Мед - це
єдина їжа, яка не псується. Вперше археологи знайшли мед в гробницях
єгипетських фараонів.
·
Багато років
тому сіль вважалася дефіцитом. Іноді, доводилося працювати цілий день, щоб отримати
зарплату у вигляді 2 столових ложок солі.
Немає коментарів:
Дописати коментар