Нам без книг ніяк не можна! Читання - ось найкраще вчення! Хто багато читає, той багато знає!

четвер, 23 грудня 2021 р.

Чудеса під Новий Рік

       


 Новий рік — одне із найулюбленіших свят для дітей. У ці дні, коли земля і небо наче виткані прозорим мереживом сніжинок, коли на вулицях сяють різнокольорові вогні, коли бабуся і мама на кухні печуть солодкі пироги, в ці чудові дні кожна людина хоч ненадовго стає чарівником. І тому, всі-всі-всі посміхаються один одному і бажають щастя. Це час, коли оживають казки та трапляються дива: ялиночки танцюють, звірята розмовляють, і лише за велінням чарівної палички можна потрапити на справжній королівський бал.

Адже саме новорічне свято дарує здійснення найзаповітніших бажань. 

Святкова ялинка

Існує думка, що вперше прикрасив ялинку напередодні Різдва 1500 року Мартін Лютер (Німеччина). Повертаючись пізно додому, він побачив, як таємничо мерехтять зірки між вітами пухнастої зеленої ялини. Зачарований цією красою він приніс ялинку в оселю і прикрасив її свічками.

         Але, традиція прикрашати ялинку  дуже стародавня. Їй понад 2000 років. Раніше люди вважали, що всі дерева наділені добрими силами, в них живуть добрі духи. Щоб задобрити цих духів, люди розвішували на деревах пригощання і дарунки.

         Давні германці вважали вічнозелену ялинку священним деревом, символом перемоги над смертю, захистом домашнього вогнища від злих духів. Вони приносили їй дари, розвішуючи їх на пухнастих вітах.

Звичай прикрашати на свята Різдва та Нового Року ялинку пережив віки і поширився світом.

Давня легенда

         Коли в Віфлеємі народився Ісус, у небі спалахнула велика яскрава зірка. Ті, хто зрозумів це чудове знамення, поспішили на світло Віфлеємської зірки, щоб привітати Господа.

         Прийшли пастухи, які неподалік пасли худобу, прийшли мудреці-волхви, прийшли також різні тварини, птахи й рослини вклонитися Ісусу та Пресвятій Діві Марії.

Рослини принесли у дарунок свої плоди та запашні квіти. Останньою прибула молоденька ялинка.

Здалека, з холодних північних країв поспішала вона. Не було у неї соковитих плодів і яскравих квітів, мала вона лише колючі гілочки та тверді шишки.

І пожаліли рослини ялинку та прикрасили її. З’явилися на її вітах рум’яні яблука та горіхи, задзвеніли дзвіночки квітів, а кульбаба обсипала ялинові колючки сріблястим пухом. А Віфлеємська зірка яскраво засяяла над її верхівкою.

         Побачивши таку дивовижну красу, усміхнувся маленький Ісус і простягнув до ялинки свої рученята.

Від того часу ялинка стала вічнозеленою рослиною, - каже легенда.

Щороку на свята Різдва та Нового Року приходить ялиночка до людських осель і звеселяє дорослих і дітей своїм святковим вбранням.

Запрошуємо всіх бажаючих до нашої бібліотеки. На Вас чекають веселі книжки, розваги біля ялинки, Новорічні фото зони та крісло «Бажань»














1 коментар:

  1. привіт усім, якщо ви шукаєте позику з низькою ставкою 2 ставки на рік, тоді пропозиція позики pedro буде гарною для вашої бізнес-позики та іншого виду позики, яку ви хочете застосувати, якщо ви знаєте, що можете отримати гарне повернення якомога швидше, тоді зв’яжіться з паном Педро на pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити