Нам без книг ніяк не можна! Читання - ось найкраще вчення! Хто багато читає, той багато знає!

четвер, 10 червня 2021 р.

Про користь здорового харчування та дивовижні факти про смаколики.

 

Про важливість раціонального харчування чули усі. Але варто копнути глибше і стає ясно, що крім цього основного твердження мало хто з нас володіє вичерпною інформацією про те.

Здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або коли його втрачаєш. Враховуючи, що наші хвороби пов’язані з тим, що ми їмо, не варто нехтувати здоровим харчуванням. Здорове харчування - користь для всього організму. Намагайтеся слідувати йому регулярно і тоді ви на довго залишитеся молодими, красивими і, що найважливіше, здоровими!

Існує багато факторів, які впливають на наші стереотипи харчування. Деякі з них ви можете контролювати, інші не підкоряються нашому контролю. На нашій зустрічі з відпочиваючими у таборі ЗОШ№45 з’ясували закони харчування і використання їх в формуванні індивідуального стилю харчової поведінки. А ще дізналися дивовижні факти про корисні продукти:

·         Моркву спочатку вирощували не заради солодкого кореня, а для отримання ароматних зерен і зелені, які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці, наприклад, виробляють і продають морквяний джем.

·         У полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині . А в петрушці і в солодкому перці – ще більше.

·         Мед - це єдина їжа, яка не псується. Вперше археологи знайшли мед в гробницях єгипетських фараонів.

·         Багато років тому сіль вважалася дефіцитом. Іноді, доводилося працювати цілий день, щоб отримати зарплату у вигляді 2 столових ложок солі.










Немає коментарів:

Дописати коментар