Нам без книг ніяк не можна! Читання - ось найкраще вчення! Хто багато читає, той багато знає!

вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Українські поети о рідній природі й вітчизні


                                      Я закоханий палко без міри
                       У небачену вроду твою
                                       Все, що в серці натхненне і щире
          Я тобі віддаю…
В. Симоненко

      Мабуть найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, дзвінкоголосий спів пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю.
       У творчості багатьох українських поетів значне місце посідає тема оспівування природи рідного краю. В поезії П. Тичини, В. Сосюри, М. Рильського, Л. Костенко природа   – як музика . Тонка, ніжна, неповторна! Вічно мінлива і прекрасна. Вона завжди гармонує або контрастує з настроями, почуттями людини. Не випадково, як увертюрою опери, багато письменників свої поезії розпочинають барвистими описами картин рідної природи.
        В осінній день, до бібліотеки № 24 завітали гості із школи № 110 7А класу. Їм було запропоновано підібрати вірші сучасних українських поетів. Вони добре впоралися з завданням. Після  розповіді бібліотекаря про українських поетів, учні з захопленням зачитували уривки з віршів котрі вони підготували.
    







Немає коментарів:

Дописати коментар